Tydligen finns det ett gym med två avdelningar. Ett bara för kvinnor och ett gemensamt. En man har då anmält detta till f d Jämo som kom fram till att det inte var diskriminering. Spontant när jag läste rubriken höll jag väl med. Tycker det är lite väl mycket anmälan hit och dit.

Men sen läste jag mannens åsikter.

Den anmälande mannen tycker att han fått mindre för de pengar han investerat i ett träningskort – bara ett utrymme jämfört med kvinnornas två. De kvinnliga motionärerna har dessutom fler maskiner att träna på. 

Ja, det stämmer ju faktiskt. Det blir dyrare som kille där. Känns i det fallet om man retar sig på det att man skulle få pengarna tillbaka och ha möjlighet att välja något annat (om det nu visade sig att förutsättningarna har ändrats från det att han köpte kortet vill säga).

Sen funderade jag på kommentaren:

”det är ett berättigat mål att kvinnor ska få ha en möjlighet till en
fredad zon vid träning och att det är lämpligt och nödvändigt i det aktuella fallet att
erbjuda kvinnor detta”

Vad handlar det om? Varför behöver kvinnor fredad zon. Vad innebär fredad zon? Att de ska slippa bli misshandlade där? Att killar inte ska titta på deras kroppar och kommentera? 

 Är det de glupska killarnas blickar man oroar sig över? Kanske en del killar skulle vilja slippa tjejer som sneglar på deras muskulösa kroppar och fnissar – eller himlar med ögonen beroende på deras resultat. Kanske de också behöver en fredad zon=

Annonser