Etiketter

, , , , ,

Stim SAMI stämmer en pizzeria för att de vägrar betala pengar för att de spelar musik för sina gäster.

Problemet är att de inte har någon radio. Först stämmer STIM SAMIdem i Malmö (där pizzerian befinner sig) pizzerian vinner. Det går ett halvår, sen börjar STIM SAMI skicka kravbrev igen. De vägrar att betala och STIM SAMI stämmer dem igen. I Stockholm denna gång.

Nu är det företag som råkar ut för maffiasamhället men snart kan det vara vem som helst. I Danmark så skickar man ut utpressnings kravbrev till familjer med tonåringar och hotar att dra dem inför rätta om de inte får pengar.  Är det verkligen det Sverige som regeringen önskar få?

Vad kommer hända när man blir stämd på fantasisummor och inte kan betala? Kanske bättre att råna banker än att lyssna på besök, där krävs det ju bevis innan man är skyldig – när det gäller STIM SAMI och dess anhäng verkar man vara skyldig till man bevisats oskyldig (fast du är ju fortfarande skyldig även om det bevisats)

Det är inte mitt Sverige, och det är anledningen till att jag mer och mer lutar mig mot Piratpartiet. Jag har aldrig varit för ett ”enfrågeparti” men det känns mer och mer som vi behöver nytänkande i maktställning – i många frågor.

Folk som har bloggat om saken:

Henrik Alexandersson
Omg Internet

Rick Falkvinge

Opassande

En egen personlig reflektion så här i slutändan. Tycker verkligen STIM SAMI att det är en bra idé att ta den här striden nu? Snacka om att skjuta sig själv i foten. om om folk som är mot IPRED inte hade bra argument redan nu.

Men det förstås – vad folket tycker och tänker här i Sverige börjar bli rätt ointressant för maktfolk och media.

Redigerad: Visade sig att det inte var STIM utan SAMI som låg bakom 7/1