Etiketter

, , ,

Ofta läser man det här om att kvinnor suckar över männen som inte städar eller håller ordning och inser att det är ett stort problem i relationer. Eftersom ingen av oss är direkt ordningssam så har vi inte det problemet.

Så ibland får jag för mig att rycka upp mig ur sunkigheten och diska upp direkt efter maten (dvs plocka i och ur diskmaskinen..) och inte vänta tills det är dags för nästa rätt, eller tills det är slut på tallrikar. Just nu är jag i det stadiet. 

Det kan bero på att jag har en liten kille på 9 månader som ilar runt överallt och får tag i saker – då försöker jag att se till att de enda saker som finns inom räckhåll är hans leksaker (eller saker som inte kan gå sönder, skada honom, går att få i halsen) och alltså städar jag.

DÅ plötsligt inser jag att jag också har en sådan kille. Han som brukar vara den som har lägre smärttröskel tycker det är jättebra att det är snyggt hemma – men på något sätt involverar det inte att han behöver ändra sitt beteende bara för att jag gör det.

För några dagar sedan konstaterade han att man kunde spara etiketterna på vällingpåsarna så skulle man kunna få saker på Sempers hemsida. Finemang. Några dagar senare låg en tom vällingförpackning på diskbänken. Inget ovanligt med det. Saker och ting har svårt att ta sig till sopsäcken hos oss. Det har att göra med sopsorteringen.

Jag slänger den alltså i soporna tillsammans med annat skräp och njuter av den avtorkade och snygga diskbänken.

När det blev kväll och dags för nästa vällingsranson kom sambon plötsligt på att det saknades något och frågade om jag slängt vällingspåsen. Jag erkände att jag gjort det – men eftersom ingen gått ut med soporna än *hint, hint* så låg den kvar ganska högt upp. Vällingpåsen räddades upp igen.

Nu några dagar senare så står den fortfarande kvar. Köket är inte lika snyggt som det var första veckan när jag började engagera mig. Inser  plötsligt varför dessa perioder att hålla ordning går över. Snabbt. 

Under dessa tider hinner jag snabbt bygga upp den här irritationen. ”Men ska det vara så svårt att….”, ”Varför kan han inte bara…”. Förstår att relationer kan ta stryk.

Får se om man orkar ta en diskussion när han kommer hem.

Annonser