Etiketter

, , ,

…eller nåt 🙂

I alla fall var det totalt kört att komma dit efter att hennes debattartikel kommit in. Hittade den dock på DN och kunde läsa den där.

Som sagt, hon har gått över på Piratförlagets linje. Den är baserad på en sann historia, och hon dementerar att den ska vara ett sammelsurium av en massa kvinnors berättelser.

På ”Gömdas” omslag står det dock att boken är ”en sann historia”. Mer korrekt hade varit att skriva ”bygger på en sann historia”. 

Och hänvisningarna till alla dokument och sådant som hon hänvisar till där vad skulle det stått där istället…? Det finns en massa dasspapper i husen?

Jag skulle alltså riskera att göra mig skyldig till ett grundlagsbrott om jag berättade vilka detaljer jag har förändrat i böckerna i syfte att bevara mina uppgiftslämnares identiteter.

/../

Detta är alltså skälet till varför jag inte kan svara på frågor om vad jag har förändrat i böckerna, och vad som är ”verklighet”. Jag kan alltså varken bekräfta eller förneka att personerna som yttrar sig i frilansjournalistens Monica Antonssons reportagebok ”Mia – sanningen om Gömda” uttalar sig om rätt personer.

Men serru – det där är bullshit. Du har påstått att MMDMÖ är krigsförbrytare. Osama har trätt fram och sagt att han är MMDMÖ, tydligen finns det en massa likheter som är tillräckligt klara för att visa vem de är (mig veterligen är han väl den enda dömd för misshandel på Mia).  

Dessutom har Monica bekräftelse på att ”Mia” är den ”Mia” som hon har beskrivit – bland annat genom sonen som hon har träffat dels med ”Mia” och dels med hans far.

Den 25 februari 2003 beviljades Maria och hennes två barn asyl i USA. Jag har immigrationsdomstolens beslut framför mig, underskrivna av en amerikansk domare.

Då vill vi nog se den. Mörka personuppgifterna, men den måste visas. Tyvärr Liza, du har noll trovärdighet och jag tror inte att det är papper du har på ditt loft utan någonting helt annat.

I slutändan kontrar hon med direkta felaktigheter som Monica Antonsson gjort sig skyldig till. Visserligen måste jag säga att det var en billig poäng att ta när någon sagt att de konfronterat henne på en signering i Nyköping och hon inte varit där. Kan varit en miss på plats – och det verkar på flera att hon inte svarar när man kritiserar henne.

Ja, nu har i alla fall Liza kommit ut. Nu är det Monica Antonssons tur att replikera. Jag hoppas att hon kommer ha tillräckligt på fötterna nu. Hoppas också att hon kommer låta någon mer läsa hennes skrift innan (kanske theWitch som verkar mycket vettig) då den senaste tidens inlägg visat att Monica är väldigt känslobetonad i sitt engagemang. Tyvärr brukar tydlig, logisk retorik vinna över sådant i läsarnas ögon.

Men, som sagt. Det är på G nu.

Och i slutändan kom även Newsmill upp igen, så länken finns då här.