Etiketter

, , ,

Läser och rörs av Elisabeth Hermons beskrivning om hur hon blivit krossad av Liza Marklund. Jag funderar lite på vad det var som kan ligga bakom Lizas agerande.

Jag önskar att Elisabeth hade haft möjlighet att få den genomslagskraft som Monicas blogg haft. Jag hade velat höra hennes tankar runt det som hände. Varför gav sig Liza på henne? På vilket sätt stämde hon inte in i Lizas projekt?

Jag tror att det är det som kan ha gjort det svårt för andra att tro på det hela också. Vad kan det finnas för anledning?

Är det det som man anar i berättelsen om man läser en artikel från Ramona i Newsmill:

I boken berättas bland annat om hur en man blev avvisad från Bortrövade Barns Förening, just bara för att han var man. Mannen, tog kontakt med Elisabeths stiftelse Trossen (Paradiset) och fick där den hjälpen som BBF, förvägrade honom. Eftersom Elisabeths man bodde i Israel, kunde han hjälpa till att hitta rätt kontakter, som på laglig väg, återbördade mannens barn till Sverige.

Är det så att i Lizas politiska projekts värld är mammor de som kan ha hand om barnen och därför har rätt att ta dem ifrån papporna vid behov? Är det därför hon ogillade någon som arbetate med en jour som ser till kvinnor, barn och mäns behov? I en krönika från mars 2008 så ordas det mycket om att män kidnappar barn. Det händer även att kvinnor gör det, men det nämns inte med ett ord i den krönikan. Det emotsäger hon själv senare i en krönika visserligen där hon pratar om ett par där mannens barn blivit kidnappad. Hittar inte denna ni, så jag kan inte kolla vad det var som gjorde det fallet så specifikt.

Men frågan är varför ingen nappade på Elisabeth berättelse? 

Kanske var det dumt att hon gick med på förlikningen med Expressen. Hade de fällts så hade det måst bli en nyhet och då hade nog intresset blivit större. Nu köpte de sig fria. Och Liza seglade vidare i sin värld.

Det jag hoppas mest på är att hon ska få upprättelse i det här fallet. SVT Debatt borde handla om hur en maktmänniska kan få lov att krossa den lilla människan. Där kan i alla fall inte Liza hänvisa till källskyddet. Det sket hon ju själv högaktningsfullt i vid det tillfället.