Nu kommer det då röster att man ska höja maxtaxan på dagis. Det är moderata kommunalpolitiker som går ut med det på DN debatt. Haninge-Posten kallar det en moderat jakt på föräldrar och diskuterar föräldraskatt.

Man kan fundera lite över hur man tänker att kommunerna ska klara krisen i dagsläget. Skatteintäkter försvinner (arbetslöshet) men de har ändå en massa saker som ska hanteras. Nu tycker jag att det är åt h-e när man läser om vad kommunal pampar har lagt pengar på (egna löner, reser mm) men nu är läget att skolan, äldreomsorgen, barnomsorgen ligger risigt till i många kommuner. Ta t ex Oxelösund som då har lagt ner en massa pengar på Mia och Lizas ”scam” och plötsligt nu skulle den unga generationen få problem med ekonomin. Visst har många kommuner misskött sig – men att straffa kommunerna känns lite korkat. Kul att fötts in i en fattig kommun. Kanske har jag jobb, men det är kört för mina barn redan från början. Nåja, nu bor jag inte i en fattig kommun, jag har jobb (sen en vecka tillbaka….), och jag har två barn som tillbringar mycket tid inom barnomsorgen. För det betalar jag (vi) 2100 kr. Det är mina barn. De är det viktigaste i mitt liv. Ja, jag har råd att prioritera dem. Jag kan leva med att taket höjs för maxtaxan. Det bör fortfarande finnas ett tak – men låt inte barnen lida för misstag som de är helt oskyldiga till.

Och please låt staten ta över skolan igen! Det värsta som Göran Persson gjort under sin långa karriär är att kommunalisera skolan. Vet inte hur man kunde komma på en sådan brilliant idé. Har varit problem redan från början – men nu mitt i krisen kommer vi se hur illa det kan bli. Eller ja, om 10 år kanske när de som är i skolan nu kommer ut då vet vi.