Etiketter

, , , ,

Jag lider med familjen Woods idag. Nu kan jag väl erkänna att mina sympatier i största möjliga mån går till Elin & barnen. Jag har lite svårt att känna sympati med Tiger. 1 snedsteg kan man väl förstå, men när man börjar prata 9+ på kvinnor då känns det verkligen märkligt. Hur har mannen hunnit med att spela golf?!

Det som gör det ännu mer tragiskt är ju att de båda har varit väldigt diskreta med privatlivet. Inga skandaler, inga bilder på Elin i varje skvallerblaska med nya kreationer. En helt vanlig familj (med lite mer spending money, men ändå). Så kommer då detta. Och ryktena sätter fart.

De jag har hört och tänkt till om nu på senare tid.

Tiger hade trots allt druckit och var medicinerade – men åklagaren nekade tillstånd för blodprov.
– Say what?! Varför skulle man neka detta?? Är det en mörkning av allting? Är man rädd för att helylle (som inte gör något idiotiskt…) killen ska komma ut som inte helt fläckfri? Tycker man att osäkerhet är bättre?

Elin har orsakat olyckan med misshandel av Tiger. Ev har hon sprungit efter bilen med en golfklubba.
– Detta ska enligt vissa bevisas med skrapsåren på ansiktet som inte har att göra med olyckan, och det skulle vara en förklaring till varför han körde åt skogen.

Tror jag att Elin har på något sätt utövat våld mot Tiger? Jag är nog böjd att misstänka detta. Det har plötsligt gått upp för henne att hela hennes liv är en lögn. Den kärleksfulla mannen har hur mycket kvinnor som helst. Han var vänlig nog att skippa att vara med en älskarinna under barnets födsel, men under gravideteten så verkar han haft high life. Hon är nog inte dummare än att hon inser att detta kommer att älskas av media, hon kommer bli hånskrattad åt. Dessutom är hon säkert sårad som 17. Skulle jag tänka mig en cat-fight med mannen? Jepp.

Skulle jag använda mig av golfklubba i denna fight? Nej. Att vilja fysiskt skada någon som orsakat mig den psykiska smärta som denna affär gjort skulle jag nog kunna förmå mig, men jag skulle inte kunna använda vapen. Och, let’s face it, min styrka är nog inte så stor att den skulle åsamka skada. Naturligtvis misstänker jag att en rak höger från Elin skulle kunna skada mer än en rak höger från mig.

Däremot skulle nog personen jag bråkat med kunna vara i affekt, och man vet inte vad som kan skulle kunna hända när de tar bilen. Framförallt om man på något sätt är påverkad av mediciner, och ev alkohol även i mindre mängd.

Om nu Elin har dragit upp en golfklubba och jagat sin man med denna, är det något man ska applådera, eller raljera ”swing it Elin, Swing it”? Absolut inte! Ska kvinnor i alla sammanhang ha rätt att misshandla sin man grovt, medan en man som råkat ut för något liknande från sin partner kan dömas väldigt hårt om han tar till våld, som t ex en örfil?

Alla män är inte starkare än sina kvinnor, och alla kvinnor är inte svaga (som mig). Jag gissar att man skulle tveka både en och två gånger innan man börjar bråka med en kvinnlig boxare, eller kulstöterska.

Men visst, det är väl bara att erkänna att jag hör till dem som är hycklare inombords. Det känns för mig inte lika farligt att höra om att Elin ev har slagit Tiger, än det var att se bilderna på Rihanna. Skulle jag se bilder på Tiger Woods som visade att han var lika skadad så skulle jag nog ändra mig lite vad gäller sympatin.

Jeper Parnevik ångrar nästan att han presenterat Elin för Tiger. För mig känns det väldigt svårt att tänka sig att Elin någonsin skulle ångra äktenskapet med Tiger. Trots allt har hon fått ut två barn från detta. Att säga att man ångrar allting, då skulle man ångra barnen med, och det har jag svårt att tro på.

Jag funderar även på hur smart det är för Jesper att gå ut och stödja Elin innan Elin och Tiger själv har valt att bryta tystnaden. Det första han säger i media är att han önskar hon slagit med en bättre klubba. Med tanke på att det skulle vara katastrofalt för Elin att åka dit för ”domestic abuse” som de där bakåtsträvarna i USA kör med, istället för kvinnomisshandel skulle jag nog betacka mig för den typen av hjälp om jag var Elin. Vad har Jesper själv att vinna på att prata ut i pressen?

Sen funderar han varför Tiger inte återkommer till honom. Ja, det kan ju han fortsätta fundera på