Etiketter

Ett hypotetiskt fall. En kvinna gifter sig med en  man hon älskar. De får två barn. Kärleken försvinner och skilsmässan är ett faktum. Mannen är en rik mäktig man med många vänner. Mannen beslutar att han ska ha ensam vårdnad om barnen. Han hävdar att frun är alkoholiserad och misshandlar barnen. Flera av hans vänner stödjer hans historia. Det finns inga bevis. Rätten dömer till mannens fördel och kvinnan tappar all kontakt med sina barn.

Tänk er denna kvinnas förtvivlan. Tänk er att en journalist får reda på historien. Hon är tveksam från början men upptäcker snart att domaren som tilldömt mannen vårdnaden sitter i samma styrelse som mannen. Hon upptäcker även fler tveksamheter. Tack vare journalistens arbete får kvinnan delad vårdnad om barnen.

Tänk er att journalisten inser att detta är ett vanligt fenomen. Män har satt i system att ta vårdnaden av barnen på grund av deras nätverk är mycket större.

Tänk er att att journalisten skulle få sparken från något uppdrag för sitt engagemang för utsatta mammor. Skandalöst, otroligt, sorgligt… finns mycket man kan säga.

Ja, detta är väl ett försök att köra Egalias döttrar på ett annat sätt. Detta har hänt i Sverige.

Men då handlar det om hur en journalist har börjat nysta i det faktum att kvinnor med hjälp av radikal/stadsfeminismens goda minne kan med hjälp av diverse anklagelser om allt från misshandel till sexuellt utnyttjande både fängsla fäder och ta barnen i från dem.

Det spelar ingen roll hur mycket bevis som kan tas fram att det inte finns någon som helst substans i anklagelsen. Har ordet sexuellt utnyttjande kommit från en kvinna, då är det i vissa människors ögon kört för mannen. Jag vet inte om det handlar om att man blint tror på uttrycket ingen rök utan eld, eller om det handlar om att man drivs av ett hat mot män i allmänhet.

Liksom många andra som följer debatten här så blir jag förundrad över hur lätt det är att folk tar kvinnors parti. Man pratar om att det är patriarkat i Sverige och att kvinnor är förtryckta, offer på olika sätt. Men idag känns det som vi lever i ett matriarkat. Ställer man sig på mäns sida så är det ok att sparkas. Var är den heta debatten som borde följa på detta?

Lite länkar kring ”Carlqvist affären”.

http://aktivarum.wordpress.com/2009/12/10/ny-kalla-i-carlqvist-affaren/

Debattartikel från Ingrid

Inlägg från Ingrids blogg
Ingrids gamla blogg

Medborgarperspektiv sammanfattar i vanlig ordning mycket bra och nyanserat