Läste igen på Monicas blogg och går genast i taket….Försökte kommentera lite, men fick inte riktigt fram vad jag tyckte, och svaren blev i vanlig ordning godag yxskaft, så det får bli svamlande här istället. Beklagar om det blir mer svamligt än någonsin. Ni får gärna säga emot mig eller ha egna åsikter om ni vill 🙂

Hur kan en 18-årig ”barnflicka” gå och lägga sig spritt språngande naken i en mans säng på hans hotellrum klockan 00.30 på natten och tro att det inte ska leda till sex på ett eller annat sätt?

Eftersom detta inte var riktigt den sanning som varken Tito eller barnflickan presenterat fakta så känns det som det kan vara bra med förtydling. fallet. De kom under middagen, inom hörhåll för andra, överens om att han skulle massera henne och det bästa var då att ta det i hans rum senare på kvällen. Hon hade även stämt av med Maria Lundgren (arbetsgivaren) om det var ok. Sen hade hon då somnat till. Om det var sex eller inte är då frågan.

Han sa att det inte var det, bara puss och kel. Hon hade, enligt en annan kommentator, först hävdad att hon inte var säker på att det var penetrering, men sen vid senare förhör sagt att det var det.

Så dum får man faktiskt inte vara. 

Nu är det väl faktiskt så att det inte finns lagar mot dumhet. Borde inte MA själv insett att alla människor inte är helt rationella och smarta när hon jobbat med Mia boken? Även om hon alltid varit förståndig och vetat allt om allting, så kanske inte alla andra gör det.

Det spelar ingen roll att hon trodde att han bara skulle massera henne.
Man klär inte av sig och kryper ner i någons säng om det finns minsta risk att det kan missförstås.
Särskilt inte på ett hotell mitt i natten.
Det är mer än lovligt korkat.  /../ Hon visste nog vad hon gav sig in på. Det har flickor och kvinnor vetat i alla tider. Senast i 13 års åldern vet man det.

Jag ifrågasatte lite att alla tjejer vet det. För mig är det i alla sammanhang fel med generalisering. Döm inte andra efter dig själv typ.  Se mer nedan.

Jag skrev inte att 13-åringar ”är redo”. Det är ditt ord.
Men man vet vad det handlar om och blir ständigt varnad av vuxenvärlden. Varje flicka VET att hålla sig undan. Den aktuella tjejen blev varken lurad, hotad eller drogad. Hon gick helt enkelt dit och lade sig i hans säng när alla andra i sällskapet sov

Jag har alltid varit livrädd för våldtäkt, så dessa varningar gick fram från mamma. Jag är fortfarande skeptisk att gå ut på kvällen när det är mörkt. Jag blev även varnad att prata med främmande män. Så för mig var våldtäkt antingen något som skedde när man var ute och blev överfallen i parken eller att man blev indragen i en bil när man pratade med någon främling. Sen kanske det var folk som inte förstod nej. Det skulle då vara när man var ute med någon kille som inte förstod att man inte ville ha sex (date rape hade man ju hört talas om).

Däremot var jag länge förskonad från tanken att det faktiskt inte bara är främmande män som är farliga. Och eftersom hon kollat med en äldre person, och hon sa att det var ok, varför skulle en 18-åring vara tveksam?

Du skriver att du själv inte skulla ha förknippat bekanta till dina föräldrar eller ”den generationen” med sex.

Det får stå för dig för det är mer än lovligt dum. Titta på Tito. Ser han ut att vara en stenålders stofil? Knappast.

Tycker jag att Tito verkar vara en stenålders stofil? Nej. Inte idag när jag är 36. När jag var 18 tyckte jag däremot fortfarande att 30 var way over the top. Så då skulle han hamnat i den kategorin. Återigen, kanske bara jag.

Och även om man är dum…
Är man kyrkligt pryd så går man defintitivt inte och lägger sig i en mans säng mitt i natten och klär av sig för att få massage!
Det finns helt enkelt inte.

Jag kan inte svara på det. Själv skulle jag ha svårt att klä av mig. Jag solade t ex heller inte topless som många av mina kompisar. Var det för att jag var pryd, för att jag var rädd att åsynen av min nakna kropp tända folk? Hardly. Det handlade om att jag skämdes för att jag tyckte jag var kraftig, och för att min blekhet skulle blända folk. Men vissa fall klädde man av sig ändå. Typ hos doktorn. Och det är lite svårt att få massage med tröja och BH på sig. Jag har klätt av mig flera gånger på jobbet för detta.

Jag säger inte att det är så i det här specifika gallet. Jag säger att det finns en möjlighet. Kanske hade Tito samma syn på kvinnors vilja som Monica? Kanske utnyttjade han situationen? Men eftersom han själv envist nekar till att haft sex – så skulle jag i så fall tolka det som att de inte haft sex, om det är så att han är oskyldig. Hade det varit sex under fri vilja, varför skulle han i så fall ha ljugit om det? 

Hon är inte helt säker på penetrering. Men hon vaknade bredvid honom (en bra massör kan få åtminstone mig att slockna) och trodde att det skett.

Så tror jag att Tito är skyldig? Jag var säker på det då. Jag är kanske inte lika säker på det idag. Däremot så tycker jag inte, skyldig eller oskyldig, att detta skulle ha räckt till att gå till ett åtal, 10 år senare. Och än mindre till en fällande dom.

Så mitt råd till MA (inte för att hon någonsin brytt sig om mina råd 🙂 ) är väl att om hon verkligen vill hjälpa Tito och få rätt, satsa mer på att studera rättsväsendet och Monica Dahlström-Lannes agerande än att försöka smutskasta barnflickan. Det är ett snyggare sätt, och kan ge mer sympatier.