Etiketter

, , , ,

Det finns anledning till att jag aldrig skulle vilja bli politiker. Lagar och förordningar kräver ändå på något sätt att saker är svart eller vitt. De här debatten om å ena sidan eller å andra sidan som jag gärna företräder skulle nog inte leda till ett så jättebra land heller.

Beslut måste helt enkelt tas. När det då finns lobbyverksamhet som pratar för sin sida, och gärna avfärdar all kritik så blir det inte så lätt för politiker heller att ta beslut.

Om man då ser på det här med Försäkringskassan. Hur kan man ha en egen läkare som friskskriver patienten utan att ens pratat med personen? Hur kan man bara utförsäkra folk utan en tanke på hur det kan gå senare?

Men problemet var väl att det fanns läkare som sjukskrev folk på löpande band. Utan att kolla upp något vidare vad det var för fel, eller tanke på rehabilitering. Så då gick det en massa människor som sjukskrevs och bara fortsatte vara sjuka. Alltså ändrade man det hela för att komma åt dessa.

Problemet var väl att man skulle ha granskat sjukskrivningarna, kontrollerat läkarna lite mer,  på vad baseras sjukskrivningarna, hur ser den fortsatta planen ut.

Straffat de läkare som inte kunde göra sitt jobb istället för cancersjuka och andra gravt sjuka som nu får problem.

På samma sätt så har det då varit problem med manliga ”fröknar” på förskolor som har förgripit sig på barnen. Varje sådan historia är fruktansvärd i sig. Men resultatet har blivit att man i många fall stoppar män från saker som kan missuppfattas. Typ blöjbyte. Det kan även vara så att män (som min kusin) väljer bort sitt val att arbeta inom barnomsorg för att inte riskeras att ses som pedofil. Så då kanske det bara blir kvinnor på dagis. Någon som minns Dagismonstret?

I dag funderar Gendorristen om kvinnors våld. En intressant sak är ju faktiskt att man läser lite då och då om övergrepp mot äldre inom vården. Kan det vara att det finns kvinnor som vill dominera och misshandla de som är svagare och därför söker sig till vården för att få utlopp för de mörkare sidorna? Skulle lösningen vara att stoppa alla kvinnor från att arbeta inom äldrevård?

Lite tankar om FK från Catta.