Etiketter

, , , , , ,

Såg SVT debatt igår kväll. Det var som vanligt en pärs som heter duga.

Ok på ena sidan hade vi Mats Mügge , Mymlan och en chef för Manpower. På andra sidan Evaemma a k a Musse Pigg tjejen.

Evaemma hade säkert en viss poäng i det hon ville säga. Typ att du ska tänka dig för innan du publicerar saker på nätet. Du måste kunna stå för dem. Ok, helt rätt. MEN i det här fallet gäller det en mössa! Det handlar inte om en supabild eller naken bild.

Det som var intressant i den här debatten var att den följdes av oss twittrare (jepp jag har börjat twittra!) och de flesta av oss var rörande överens om åsikterna om Evaemma. Någon kommenterade att det hade varit rätt kul att ha twitterflödet rullande under debatten.

Vad jag hade förstått så skulle programmet börja handla om sociala medier. Så icke fallet. Det var en debatt om sexköpare och den manliga könsrollen. Det talades om kollektiv skuld och allt.

I båda debatt programmen så la sig då Idol-Kishti i av någon anledning. Hon hade en hel del roliga saker att säga. Typ, forskning, vad ger det för kunskap? Någon twittrare kommenterade att hon peakade på kpm. Dvs könsord per minut. Det kan jag hålla med om. Men om hon egentligen tillförde något är väl mer tveksamt.

Min slutsats var att det inte blir något mer Debattprogram för mig på länge. Det känns inte som formatet ger någon möjlighet att ge något intressant. En massa människor som skriker i munnen på varandra, och helst inte lyssnar på någon annan. Sist jag tittade väl var väl bra precis ett år sedan när Sanningen om gömda var på tapeten. Känns som lagom tidsintervall mellan.

Uppdaterat 29/1: Länkar till andras tankar om programmet och sociala media Andesch.
Mymlans krönika i Aftonbladet får +++++

Annonser