Etiketter

, , , , ,

Det ser illa ut i Västernorrlands landsting. 700 personer ska sägas upp. Efter att ha läst om flera olyckor i Sundsvall omådet den senaste tiden känns det…tryggt.

Men ok. Jag förstår budget och sparkrav, och finns det inga pengar så måste man spara. Det är enkel matematik. Och för att sparka folk på ert så humant sätt som möjligt måste man ha en bra personalchef. À 13 000 kr om dagen.

Tror säkert inte någon som tappar jobbet för att Landstinget har några som helst problem med det….

Men lösningar för sparande finns. Planer finns på att ta bort 70 vårdplatser i Sundsvall, och sedan låta vårdtagarna stå för en del av kostnaderna på vårdhotell. Strålande idéer. Framförallt om vi dessutom pratar ihop hos med Försäkringskassan, så kan patienterna helt enkelt friskskrivas och skickas in på arbetsprövning eller något annat kreativt.

Jag förstår verkligen inte dessa fantasilöner eller ersättningar som vissa får. Man pratar om att det kan bildas olika klasser i dagens samhälle. Go figure. I samma landsting i Örnsköldsvik finns det en sjukhusdirektör, Sigbjörn Olofsson, med en fallskärm på 140 000 kr i månaden om han sägs upp. Känns inte som det är så mycket som besparing att säga upp honom någon gång i framtiden. Man får väl hoppas att han gör ett bra jobb.

Hur tycker personalen på sjukhuset om denna nya chef? Att de håller på att gå i väggen och mår dåligt tycks inte vara något som intresserar chefen. Men det är klart att man får ta mycket skit på toppen, så det viktigaste är ju att de blir bra belönade.

Men åter till själva Landstinget i Västernorrland. Det känns som det är kapitalismens folk som huserar där. Money, money typ. Intressant då att alliansen har 26 platser mot Sossarnas 37. Sen tillkommer då 7 från vänstern. Gissa varför jag inte har så stor tilltro att allt blir så mycket bättre om Sossarna kommer till makten.