Etiketter

, ,

Jag läste ett mycket bra inlägg från Mary angående den här frågan om Sociala medier. Tänkte då skriva en kommentar, men det blev så långt, så då fick det bli ett bloggsvar istället.

Förstår inte den massiva motståndet mot sociala media som tas upp i SvD.

Visst kan man ha en grupp utanför nätet med blyertspennor och allt som en kommentator hos Mary kommenterar.

Men hur får man in fler i gruppen? Handlar det om kompisgänget? Geografisk utbredning? Det finns liksom gränser där med hur man ökar upp gruppen. Eller handlar det om att man vill ha sin klubb skyddad? Där har man fördelen med nätet. Du kan fånga upp andra människor med samma typ av intressen.

En politiker som är bra på Twitter och blogga (och förhoppningsvis har något vettigt att säga) kan lätt få nya väljare här. Dels genom att de framstår som folkliga på ett annat sätt än när de tittar ut över massorna med ett fastklistrat leende under valrörelsen. Dessutom skapar de en relation med väljarna, och man kan få förståelse för varandra.

Men naturligtvis når man inte alla med sociala medier. Så att satsa enbart på det är nog inte så smart. Men kanske vore det något att ha en twitter tid för politiker som liksom @Sj_ab svarar på frågor om allt vad gäller tågen. Då skulle det kunna vara olika personer som svarar på frågor politikernas linjer varje dag. Det skulle ge dem mer hum om vad som rör sig i huvudet på folket.

Det är litegrann som den här debatten med musiken. Musiker tappar en massa pengar på nedladdningen, sägs det. Sen har vi då grupper som blir kända utanför sitt lands gränser tack vare nedladdningen och Youtube. Hur kända skulle Jeff Dunham och Susan Doyle vara i dag om inte spridningen på nätet fanns?

Å andra sidan pågår det då en debatt  just nu i Uppsala då en ledamot uppdaterade sin Facebook status under ett möte med en kommentar om vad en annan politiker sagt. Där vet jag inte hur ok jag tycker det är. Dels så känns det som är de på mötet så ska de koncentrera sig på mötet och inte skriva fyndiga kommenarer på Facebook eller Twitter. Det känns lite respektlöst mot de andra deltagarna som jag ser det.

Annonser