Etiketter

Man blir så trött. Så trött på den mänskliga faktorn. I januari hörde jag via Catta talas om det här med full body scanning och att detta kunde bryta mot barnpornografilagen. Man pratade då om att sätta åldersgräns för scanning vilket för mig kändes mycket otäckt. Hur lång tid tar det innan man placerar bomber på små barn?

Nu är det då infört på Heathtrow i alla fall. Om det är med åldersgräns eller inte har jag inte koll på, men genast så ska det då har skrivits ut en bild på en skådespelare som sedan har cirkulerat. Nu kan jag väl erkänna att jag känner mig lite tveksam. Det är då en indisk skådespelare Shahrukh Khan som vad jag kan se enbart varit med i Indiska filmer. Hur känd är han i England? Hur kommer det sig att de genast kände igen honom och passade på att skriva ut en bild? Kan det hela månne vara ett PR trick från honom?

Om det inte är det. Om det finns möjlighet att skriva ut från dessa scannrar direkt – då känns det väldigt, väldigt illa. Det borde om det nu finns en nytta med att skriva ut finnas en teknisk lösning att när man skriver ut en bild, så kan man genast se vem som skrivit ut den och kanske ska den finnas sparad just denna bild någonstans (om man skriver ut för att personen har ett vapen eller något sådant, då kanske det kan finnas ett behov) och då borde det inte vara svårt att stänga av en person som skriver ut en bild.