Etiketter

Tänk dig att du hämtar ditt barn på dagis. Du sätter barnet i cykelstolen med cykelhjälm. Du cyklar hemåt. Plötsligt hör du en bil som gasar och någon träffar bilen. Du hör ditt barn skrika av smärta. Du sitter fast mellan bilen och staket och buskage. Din kropp domnar av.

Så slänger sig ex-frun ut ur bilen och sliter med sig barnet. Kastar in det chockade barnet i bilen, inget säkerhetsbälte. Hon far ilsket iväg. Kvar står du. Chockad.

Vilket straff väntar en sådan kvinna? Efter att utsatt sitt barn för fara? Använt sin bil som vapen?

Vi pratar Sverige. Inget. Detta hände Andreas. Och hans dotter. Det finns vittnen men fallet avskrevs. Andreas har nämligen misshandlat sin fru. Säger frun. Till detta finns inget vittne eller teknisk bevisning. Men naturligtvis är denna ex-frun trovärdig. Åtminstone enligt åklagaren. Åklagaren som väljer att lägga ner fallet med mordförsök mot barn och man. För ett barn som är hos mamman är naturligtvis inte i fara.

Jag rekommenderar er att läsa Andreas historia både som inlägg hos Daddy och utförligare i kommentarerna. Man vill inte tro att det är sant. Att detta kan hända. Men det händer. Gång på gång så skadas barn. Genom att pappa skjuts undan från deras liv. Och utmålas som brottslingar. Och ofta, ofta handlar det om modern och hennes mamma som gör gemensam sak. Pappan är fienden. Med benägen hjälp av de svenska myndigheterna.

Annonser