Etiketter

,

Idag fick jag veta att Cattasbubbla är stängd för en stund, Eftersom jag som har följt med henne en lång stund vet att det inte finns något fog för att hon kommer bli avstängd för gott är inte så orolig. Men just det här att använda anmälan för att tysta ner folk som kommer med obekväma saker är ett så lågt sätt att jag inte har ord för det.

Enligt Susanns logik är det ganska så självklart. Fria X facebook grupp blev ju stängd på grund av att man inte skötte reglerna. På den platsen ägnade man sig åt att förtala unga tjejer. Bland annat så spekulerade man i ett incestuöst förhållande mellan en av tjejerna och hennes pappa. Man diagnostiserade även tjejerna som psykiskt sjuka. Catta, med flera,  påtalade vad det var som faktiskt var förtal på Facebook gruppen. Men personerna bakom vägrade att se detta som förtal. Det var väl mer ”intressant information”.

Självklart kom det folk och kommenterade hos Catta som inte hade samma inställning som Catta. Som var hatiska till de som argumenterade för Oskar. Men Catta var med och röjde i den mån hon hann. Hon tillät alla få säga sitt, men om man gick över gränsen så var hon tydlig att kommentaren blivit borttagen och varför. Och nu har man då valt att anmäla hennes blogg.

Så vem är Catta?

Namnet kan man då få reda på eftersom Daddy anser att detta var relevant i diskussionen. Jag kan för mitt liv inte förstå detta, men det har jag redan nämnt. Men om man bortser från namnet så finns det mer som kan vara intressant att veta om Catta.

Hennes bror dödades av en galning som högg ihjäl honom med yxa. Efter detta så definierades denna man som psykiskt sjuk och genom detta så lärde Catta sig en hel del om den icke fungerande psykvården. Trots att hon då har råkat illa ut så är hon tydlig med vad det är hon reagerar mot. Att detta inte är så populärt varken hos mördaren eller hans mamma kan man snabbt se. Från rättspsyks läkares sida viftar man bort hans försök att köpa in en hit-man mot Catta. Hur troligt är det att en människa verkligen gör detta kan man fundera på. Jag skulle tro att Cattas bror en gång i tiden skrattade åt sin forna kompis när han hörde ryktena att han sökte en torped. Han skrattar inte längre.

Hon bryr sig även om personer. Hon dömer ingen missbrukare utan ser alltid människan. Hon brinner för  ungdomar som har det svårt. Oavsett kön, vilket gör det helt naturligt att hon brann för de två tonåringarna som förtalades. Samt för våldtäktsmannen. För att hans egen mamma genom att publicera hans namn försvårar för honom i framtiden.

Ett av de starkaste inläggen av henne för mig var att läsa om hur hennes missbrukande kompis var på väg att skada sitt eget barn i ett rus. Min gissning är att hon då insåg att bara för att man är förälder så är man inte per automatik en bra förälder – och man måste se mer till barnets situation än till föräldrarna.

Följer man Catta ett tag så lär man sig mycket om hennes familj. Man märker hur mycket självdistans, humor, kärlek som präglar henne. Hon är inte rädd att sticka ut hakan. Även om hon (kanske) har brustit i omdöme en gång och kallat ”Oskars” mamma en massa  fula ord så kom detta efter en diskussion då mamman antydde att det var Cattas brors eget fel att han mördats. Han hade brustit i omdömet som hållit kontakten med sin kompis vilket man inte kan göra när man har barn. Om det är någon som kan säga något emot att man då använder alla fula ord man kan komma på. Vilket för övrigt inte är så farliga ord, i mitt tycke, jag ser inga könsord utan jag ser ”batikhäxa” och ”dyngapa” där Catta tydligt formulerar VARFÖR hon känner så.

Så vad är det som gör Catta så unik? Hon har en enorm livserfarenhet. Hon känner många olika människor. HOn brinner för saker, men för henne handlar det om individer. Många bloggar som jag följer så handlar det ofta om män-kontra kvinnor. För de som nu rackar ner på Catta rekommenderar jag att läsa hennes blogg. Läs hennes vardagsberättelse. Lär känna henne som person. Och inse att det här är en bloggare som behövs. Hon behövs för att kunna ge sitt perspektiv. Sunt förnuft, utan agenda åt något håll.

Jag ser framemot att fortsätta följa hennes blogg. Och om hon inte kan skriva på bloggen, så kan hon väl fortsätta på sin bok en stund. Ser framemot ett signerat exemplar så småningom 🙂

Annonser