Etiketter

Den första roligheten jag läste apropå askmolnet var när någon på svenska twitter skrev något i stil med att det var den isländska ekonomins sista önskan att sprida askan över Europa.

Jag läser nu i DN att det finns en massa andra roligheter från framförallt islänningars håll, bland annat denna.

Favoriten kanske var:

Sorry for the flight delays, Europe. We were aiming for London, but it’s hard to be accurate when firing a volcano” kängan tillbaka är väl inte helt fel heller:  ”First they burn our money, then they send us the ashes.

Uppdaterat 22:10: Glömde att lägga in Badlands hyena fantastiska satir om Vulkanbluffen. Mästare i konspirationsteorier 🙂

En annan som skämtade till det lite var HAX som tyckte att man borde döpa askmolnet till Beatrice. Även om den första kommentatoren tyckte det var ASKing for trouble.

En annan solskenshistoria var naturligtvis mamman som lyckades ordna skjuts hem till sonen som fyllde år. Om någon ville ha hjälp att bli av med askmolnet så hade sonen lite alternativ.

– Om man skjuter med stora kanoner, så kanske kan man skjuta i väg molnet. Det måste vara riktigt stora kanoner.

Och om allt annat misslyckas:

– Då kan vi skicka min mamma för att döda molnet!

Men något som var mindre roligt att läsa om  var problemen för de stackars strandsatta som skickades hem med bussar, och icke fungerande toaletter. Vilken mardrömsfärd. Måste vara rätt svårt att hålla humöret uppe under de förutsättningarna. Ryser vid tanken att vara i den situationen med barn.

Uppdaterad 21/4: Fick tips om en underbar bild i sammanhanget som jag tyckte platsade här 🙂