Etiketter

Jag blir så trött på Leif Silbersky. Överallt när det är ett mål som är intressant för media så visst f-n är han där som representant för den misstänkte gärningsmannen. Det är väl gott och väl. Men han uttryckte sig för inte så länge sedan om att Landskrona fallet bara handlade om en olyckshändelse. Hur ett sådant uttalande ska upplevas av änklingen och anhöriga är svårt att veta. Men nog tror jag att jag och Leffe har lite olika definitioner på olyckshändelser. Men ok. Han är en advokat som ska göra sitt bästa för sin klient. Så jag biter ihop och accepterar det. Men så läste jag dagens kommentar.

Enligt Kristianstads tingsrätt hade övergreppen ett straffvärde på 14 års fängelse, men med tanke på att den dömde inte var fyllda 21 år när brotten begicks minskades tiden med två år. Leif Silbersky anser alltså att även det straffet är alltför hårt. Hans klient har erkänt själva misshandeln men förnekar våldtäkten och människorov.

Att en advokat ska tänka på sin klient är väl viktigt. Men någonstans måste man väl kunna se offret? Ett offer som ligger med hjärnskador. Vad blev hennes straff? Var det för hårt eller var det ett lagom straff för att ha beblandat sig med den här mannen?

Om en ”olycka” skulle drabba Silbersky eller hans familj jag undrar hur han då skulle se på sådana uttalanden från sina kollegor?

Annonser