Etiketter

, ,

Det här med valfusk är verkligen på tapeten nu. Och gång på gång är det sossar. Sossar som förövrigt var väldigt snabba med att fördöma att det förekom oegentligheter bland moderaterna på deras interna val.

Göran Hägglund har nu förkunnat att det är lika främmande för honom att regera med vänstern som med SD. Jag förstår honom fullkomligt. Människosynen som vänstern förespråkar är åt skogen. Alla ska vara lika. Mona Sahlin har naturligtvis reagerat starkt på detta.

– Det är förskräckligt. Jag har sagt många gånger och säger det igen: Alla sju partier som sitter i riksdagen i dag är demokratiska partier.

Vad betyder demokrati? Kollar jag Wikipedia:

Demokrati är ett statsvetenskapligt begrepp som syftar på några besläktade former av styrelseskick där makten i (oftast) en stat utgår från dess medborgare via allmänna och fria val, oftast av förtroendevalda representanter till dess parlament.

Så eftersom alla dessa sju är valda av folket så måste det väl de facto vara demokratiska partier? Eller har jag missat något? Så om SD väljs in i Riksdagen så handlar det också om ett demokratiskt val och ergo – ett demokratiskt parti. Sen kan vi tycka som vi vill om partiet och deras människosyn. På samma sätt som vi kan ogilla vänstern. Det är vår demokratiska rätt att tycka till om partierna.

Men ett parti som påverkar väljarna med valskola, genom hjälp vid röstning, genom att muta personer eller hota med hur de blir om de inte väljs, eller lägga in färdiga röster – det kan väl inte anses demokratiskt. Och vilka var det nu som pysslade med detta, Mona? Är verkliga så att alla partierna på riktigt omfamnar de demokratiska principerna?

Annonser