Etiketter

, ,

Tydligen har det återigen gått ett starkt program på Uppdrag granskning. Ett program dom visar hur en kommun hanterar de äldre.

Det som blir lite intressant är att se hur samma kommun väljer att budgetera för flyktingbarn. Catta har skrivit mycket bra om detta efter att Politiskt inkorrekt har visat skillnaden på värde hos människor. I alla fall om man ser på hur mycket pengar, och personal, som kan satsas på olika grupper.

Det här är ett kommunalt demensboende. Kommunen är tämligen röd, se resultatet av 2006 års val.

Att då efter att ha läst om detta så höra radioreklamen för vänstern hur illa det blivit på ett boende när man hade privatiserat känns som ett hån. Hittar ingen länk dit men det är en stackars msn som berättar att de inte är tillräckligt många för att bada och klä på de gamla. Den hårdhjärtade chefen kollar då vilka som inte får besök så ofta. Dessa lämnas då utan tillsyn.

Litegrann känns det som man beskrivit dagens situation på Öjagården. Lite tragiskt är det naturligtvis att göra lite sökningar på boendet och hitta en uppföljning av kvalitetsplanen från 2009. Där hittar jag:

Nattpersonalen har varit till Boden och där diskuterades arbetsmiljöfrågor, arbetsrutiner kring inkontinens samt vad som behöver förändras och förbättras i arbetsgruppen vad gäller arbetsfördelning, ansvarsområden och uppföljning/utvärdering.

Hur kan denna berättelse stämma med den verklighet som Uppdrag granskning visar? Hur kan vi börja få veta vad som händer i verkligheten, bortanför dessa papper som visar att allting är en frid och fröjd-

Nej, jag tror inte att det per automatik blir bättre med privata vårdinträttningar.

Men kanske kan man ha större kontroll på vad som händer. Flygande besiktningar, enkäter bland personal, etc. Det känns inte som man har någon bra kontroll på sina egna inrättningar. Handlar det om att de offentliga blir hemmablinda ibland? Helt ok med insyn i medborgarnas privatliv med övervakning och datalagring, men man kan inte få någon bra kommunal granskning av sina egna verksamheter?

Man lovar höjning till anslag till skolor och vård, då ska allt bli så mycket bättre. Sen höjer de kommunala eller statliga fastighetsbolagen sina hyror så att man genast får tillbaka pengarna. Jag blir helt enkelt så trött på hur det fungerar (eller inte fungerar för den delen) i vårt samhälle. Det värsta är att alla våra partier känns som de är lika goda kålsupare. Sådana här saker inträffar på många ställen, oavsett färgstyre. Men det retar mig nu att Vänstern spelar på vår rädsla att våra äldre ska bli dåligt behandlade och därför kör sin propaganda, istället för att se till att där de redan har något att säga till om fungerar.

Annonser