Det finns en gråthistoria i dag i Aftonbladet. En man har sparkat ihjäl en valp. Han är misstänkt för djurplågeri. Men för mig är det en ren tragisk historia utan några direkta skurkar här. Eventuellt ägaren i så fall. Hon tappade kopplet då hon svarade i telefonen. Hunden fick syn på en man med barn och sprang fram för att hälsa. En liten valp är inte så farlig (även om deras tänder är som nålar) men hur ska en person som är rädd för hundar tolka när en okänd hund kommer springande mot honom och hans barn? Under hur lång tid ska man beräkna ålder och ras?

Att man agerar i försvar i det läget är naturligt. Så han sparkar hunden. För mig känns det svårt att se hur man kan sparka en hund. Jag skulle ha svårt att ta till våld mot någon. Men hur skulle det kännas om hunden plötsligt bitit tag i ett av barnen? Ska man vänta tills man vet att det är en farlig hund eller ska man agera på instinkt?

Jag är verkligen emot att hundar springer lösa. Kan man själv inte hålla rätt på en hund så ska man ha den kopplad hela tiden. Fruktansvärt sorgligt som sagt att hunden är död. Men så vitt mannen såg så skyddade han sina barn – och ska det verkligen vara brottsligt?

Annonser