Ibland läser jag saker som jag reagear på med enorm frustration, och så skriver jag en lång kommenter, och så försvinner det bara. Antingen bortmodererat eller också i cyberspace. Så sitter man kvar där med frustration som man inte ens fått utlopp för.

I dag var det var apropå barnen i Marks kommun där Uppdrag granskning programmet sänts ikväll. När någon lobbade för detta så skrev då en person kommentaren:

”Visst är det synd om barnen men med tanke på de mycket grova övergrepp som fostermodern gjorde sig skyldig till på sin blogg så har den fostermodern klart visat att hon inte passar som familjehem. Som skattebetalare vill jag inte att mina skattepengar går till familjehem som snackar skit om sina klienter på nätet.”

Till saken hör att samma person hejade glatt på mamman till en våldtäktsdömd kille där mamman startade en kampanj mot tjejerna. Att mamman satt och tryckte ”gilla” på facebook när folk kom med en massa önskan om vad som skulle ske med tjejer kunde man inte alls på några villkor se som övergrepp. Men när en fostermor som berättar om hur kommunen har agerat och varför man inte ser den biologiska mamman som lämplig, ska det verkligen ses som övergrepp? Och det faktum att den biologiska mamman inte anses som lämplig och barnen har placerats i ett annat fosterhem ska inte det ses som att man de facto hade rätt? Och vilka är ”klienterna”? Är inte det barnen? På vilket sätt har fostermamman gjort annat än att kämpa för deras trygghet?

Jag tycker det är rätt att någon tar strid för barnen. Och att då småsint säga att snackat man skit så förtjänar man en näsbränna. Utan en tanke på de verkliga offren för straffen. Barnen som återigen ska komma in i en familj. Barnen som kommer till familjer som kanske inte helt kan öppna hjärtat för dem. Vem vill riskera att börja bry sig om och engagera sig till 100% i någon som kanske försvinner om ett år eller så? Och varför ska barnen investera i någon ny vuxen? De har ju redan lärt sig att man inte kan lita på vuxna.

Visst, nu har jag inte sett programmet än. Så med reservation för vad som kan dyka upp där (jag har bara läst hos Ingrid, Catta och Ann-Mari och fostermammans blogg tidigare) vad gäller fostermammans agerande så tycker jag hon har skött sig bra. Det är mycket jag inte tycker att mina skattepengar ska behöva gå till. Men familjehem där man faktiskt behandlar och älskar barnen som sina egna och ger den trygghet och stabilitet som alla barn egentligen behöver få, det har jag inga som helst problem att bidra till.