I dag fälldes killen som slog ner en äldre kvinna på en parkeringsplats i hovrätten. De skärpte straffet. Men det finns en mening i artikeln från Aftonbladet (hittar inget om det i SVD eller DN, snarare tvärtom faktiskt där) som fångar mitt intresse:

Men, det som ses som förmildrande omständigheter enligt rätten, är att det hela gick så snabbt. På bara några sekunder var det över och det framstår ”som en utpräglad impulshandling”.

Vet inte om det var Tingsrätten eller Hovrätten man syftar på här. Men i vilket fall. Om man har som impulshandling att slå utan att fråga först, bara slå rakt ut. Kan det på något sätt vara förmildrande? Mig ger det i alla fall krypningar. Undrar vad Silbersky kommer säga nu efter domen. Kanske kan han få några rubriker igen. Orkar inte ens bry mig om den karln. Tycker Leif GW Perssons kommentar om Silbersky och det här fallet var klockren.

Samma dag dömde tingsrätten i Lund en 23-årig libanesisk flykting till ett år och tio månaders fängelse för misshandel av en 71 år gammal man, grov misshandel av hans sju år äldre hustru samt grovt vållande till hennes död eftersom hon dagen därpå avlidit till följd av det våld som hon utsattes för. Det är en påföljd som med tanke på omständigheterna ligger under praxis och varför den gör det framgår i vart fall inte av domen.
/../
Silbersky började givetvis omedelbart jämra sig över att domen var alldeles för hård och att han tänkte överklaga den, och alldeles bortsett från att detta är fel i sak så är det principiellt intressant. I logik med hans övertygelse, och det pris som han tydligen sätter på en ihjälslagen 78-årig kvinna, borde det ju vara helt straffritt att slå ihjäl en manlig Stockholmsadvokat i samma ålder. Man kanske till och med kan tänka sig en liten belöning?

Har jag någon som helst sympati för denna kille? Denna kille som har som impuls att slå till en äldre människa med knuten näve? Som är nybliven pappa, snyftades det ut. Nej. Ärligt talat inte. Jag saknar hans ånger, hans ursäkt, att han tar på sig skulden och verkligen menar det. Precis som med hedersvåld när man dödar en tjej så är det en ursäkt att slå ner en äldre man som uttalat sig nedsättande om en. Om någon skulle säga ”jävla hora” till mig så skulle jag bli förolämpad. Kanske jag till och med skulle peka finger, eller också skulle jag ignorera personen. Men den här killens reflex är att slå hårt och brutalt. Och sen har man mage att kalla det olyckliga omständigheter. I helvete heller…

Har också svårt att sympatisera med familjen som pratade på presskonferens och berättade om hur hemskt det var att bli tagen till förhör, och hur dåligt barnen mådde efter detta. Bra att blanda in barnen och utmåla poliserna som bad guy.  Egentligen så var det ju helt enkelt bara en olycka. Shit happens. En dålig dag. Och varför ska ens polisen börja blandas in? Enda anledningen att de trots allt tog in dem var säker att SD har ett så stort stöd i Landskrona. Dessa jävla rasister som förstör ett helt samhälle. Eller hur de nu resonerade tillsammans med Silbersky. Skulden kan man placera på ganska många ställen. Bara inte på killen som faktiskt utdelade slaget.