Etiketter

, ,

Inte mycket att säga annat än att Kamalis fantastiskt korkade Newsmill artikel har fått ett fantastiskt vettigt svar av Nima Dervish. Jag trodde inte det skulle gå att svara bra på idiotin som Kamali öste ur sig, utan att hamna på en alltför låg nivå själv. Men Nima klarade det:

Man häpnar över att en ”antirasist” kan vara så flagrant rasistisk. Där andra ser en svensk politiker ser Kamali blott en svart person: maktlös och beroende av De Vita som bestämmer över henne som vore hon en slav i den amerikanska södern
/../
Kamali skriver: ”Ingen har förnekat det specifika i mordet på ‘olika’ kvinnor. Olikheten däremot står inte för ‘kultur‘ eller nationalitet utan för historiska och socioekonomiska förhållanden skapat med god hjälp från rika västländer.”
Ursäkta, men vad är ”kultur” om inte resultatet av ”historiska och socioekonomiska förhållanden”?!
Så om en tjej i Dohuk, Karachi eller Amman mördas av sin far, farbror eller bror för att hon befläckat deras heder genom att inte vara kysk så ligger felet hos… väst?! Inte kan väl blattar ha egna värderingar utan är viljelösa dockor, ständigt styrda av väst!

Även Elaf Ali har skrivit ännu en artikel. Tillägnad till alla dessa tyckar som VET att det här med heder är bara rasism.

Liza Marklund, Jan Guillou, Gudryn Schyman och Eva-Britt Svensson.

Förlåt men vad vet ni? Har ni möjligtvis vuxit upp med några från hederskulturen? Har ni vuxit upp i den? Har ni upplevt den varje dag? Har ni riskerat att bli bortgifta? Blivit bortgifta? Blivit kollade att ni var oskulder på bröllopsnatten? Fast ni behöver väl inte ens vara gifta för att få ha sex. Nej juste, hederskulturen var det vi pratade om. Något som ni tydligt besitter noll kunskap om

Elaf har också en väldigt sund idé:

Ansöker man om uppehållstillstånd i Sverige så måste vi vara tydliga redan på Migrationsverket om hur vi lever i Sverige. I trosfrihet. Ska vi leka namnbyteleken så är religionsfrihet ett ord som borde bytas ut mot trosfrihet. Du får tro på vilken Gud du vill, lika mycket som du slipper att tro. Men om praktiseringen av din religion går emot de mänskliga rättigheterna eller bryter mot Sveriges lagar, då är det inte tillåtet.

Och slutklämmen, även om jag ryser när jag läser det:

Det är lätt att vara författare och feminist och leka expert på ”våld i nära relationer” ämnet när man inte berörs av frågan.  Är det verkligen enbart mäns våld mot kvinnor när en hel by stenar en 17-årig flicka som flytt iväg med sin pojkvän för att han tillhörde fel religion. När grannar, vänner till familjen, släktingar i ett helt annat land lägger sig i dina livsval? När kvinnliga släktingar skvallrar om varje steg du tar och aldrig lämnar dig i ifred? Okunskap och ignorans är vad det är.

Det enda positiva med personer som Eva-Britt och Kamalis utspel är att det lockar fram människor som Nima och Elaf. Människor som vägrar rycka på axlarna utan vill få ut orden. Hade inte Eva-Britt och Kamali kommit med artiklarna så skulle debatten ha dött ut. Vad hade Elaf kunnat svara på när Mona Sahlin redan sagt att ” I dag finns det väldigt få som förnekar att hedersvåld finns”. Hur går man vidare efter detta? Har det överhuvudtaget hänt något i Sverige efter Fadime?
Mitt nästa steg blir i alla fall att köpa och läsa Nimas bok ”Varför mördar man sin dotter” som recenserades här. Kanske kan det hjälpa mig att förstå det oförståeliga.