Etiketter

, ,

Jag har läst 2 artiklar nu samt 1 inlägg på ämnet om vad som hänt på ett badhus. Det började då med Politiskt inkorrekt.

Enligt den närstående har dennes dotter berättat att hon och de tre tjejkompisarna snabbt blev utsatta för gängets trakasserier och fula kommentarer. Flickorna blev då förmodligen rädda och tillsammans med de två elvåriga pojkarna drog man sig undan till en badgrotta för att få vara i fred. Men majoriteten av de ensamkommande följde efter. Väl inne i badgrottan slet man av de 11-åriga flickorna deras badkläder och tog på dem på ett mycket osmakligt sätt. När de två elvaåriga killarna försökte skydda sina tjejkompisar blev dessa utsatta för misshandel. En av tjejerna lyckades ta sig därifrån och tillkallade genast vakten på badhuset. Denna fick stopp på det som närmast kan kallas för försök barnvåldtäkt och tillkallade omedelbart polisen.
/../
En polisanmälan är upprättad och rubriceringen skall nu inledningsvis vara sexuellt ofredande (vilket nästan alltid blir våldtäkt då det gäller barn) samt misshandel.

Så läser man då i kommentarerna och suckar för sig själv. För där kommer man då fram till att demonstrera utanför boendet. Vilket man gör. Med ägg som kastas och allt. Vad man vill uppnå med det hela är inte så lätt att förstå. Vad man däremot uppnådde var väl tämligen lätt att förutse. Naturligtivs kan inte en sådan rasistisk handling få ske, och nu skriver man då om det i media.

Rubriken blir då ”Mobb tågade mot flyktingförläggning efter rykte på Internet”. Det framstår där som det hela har fått väldigt stora proportioner. Det var ju inte så farligt. Eller något sådant.

Enligt anmälan ska de unga männen, ännu i okänt antal och åldrar, bland annat ha strukit flickorna över ryggen och benen. De ska ha upplevt det hela som mycket obehagligt och vakter på badet ska ha låst in de misstänkta pojkarna i väntan på polis.

Någonstans så känns det inte helt bra för mig att man från kvällstidningens håll försöker tona ner obehaget för en 11-åring att få en okänd ung man tafsande på benen. Vi skyddar bilden av barn genom att anse att det är fel att inneha manga bilder men att ett tvättäkta barn blir tafsad på av flertalet män är ingenting som Linda Hjertén ser som problematiskt?

Jag tycker det finns en hel massa bättre saker som folk kunde ta sig till än att demonstrera utanför boendet. Om de hade fått tag i någon där, vad hade de gjort då? Så jag håller med Mr Galahad att det är ett helt käpprätt åt skogen beteende. Men borde man kanske istället ha skrivit 2 artiklar från AB sida?

Dels där man beskriver händelsen lite mer, kanske kan man tala med barnens familjer. Det tycks ju åtminstone som någon av föräldrarna är intresserad av att ha kontakt med media, och dels den hotfulla demonstrationen. För visst kan jag förstå hur rädd man var på boendet. Men jag tror att rädslan, obehaget och de psykiska menen kommer vara större för de barn som blev antastade av de unga männen. Och jag saknar sympatin för dem från Aftonbladet.

Sen är det intressant denna delen i Aftonbladet:

I ett flygblad som florerar står att männen ska ha slitit badkläderna av flickorna och misshandlat en ung, svensk pojke som försökte gripa in. Inte heller det stämmer, enligt polisen.

Sanningen hade varit bra att ha. På något sätt litar jag mer på PI än Aftonbladet vars trovärdighet är i botten hos mig. Men kanske dyker mer information upp så småningom.

Uppdatering 15:20: Har hittat ännu en länk där en av föräldrarna har uttalat sig om ärendet, jag misstänker att det var klippt från Flashback.

Det som skedde är exakt det som PI har skrivit,flickorna utsattes för händer på kön och bröst och flyktingbarnen tryckte sig mot dessa på ett mycket obehagligt sätt. Misshandeln är bestående av puttar och nedtryckningar under vattnet. En av pojkarna blev även av med sina badbyxor.

Och så var det tydligen en annan mor:

Idag,en vecka efter händelsen så sover min dotter dåligt. Hon har återkommande mardrömmar och hon känner sig smutsig. Hon har inte velat tala om exakt vad som hänt. Hon har mestadels fokuserat på efterspelet,det är en mycket dålig stämning i barngruppen och då alla går i samma klass så tvingas dom ihop. Hon är nu glad över att det är sportlov så hon slipper träffa sina klasskompisar på en vecka,hon slipper då påminnas hela tiden om det skedda. Barnet som höll i kalaset mår sämst,hon anser att det är hennes fel som fyllde år. Hon valde ju faktiskt Husbybadet att ha kalas på. Hon känner stor skuld. Vi föräldrar pratar inte så mycket om det skedda utan vi inväntar polisens redogörelse.

Framförallt känner jag här med födelsedagsbarnet. Klart som sjutton att man tar på sig skulden i det läget. Lite svårt att ha födelsedagsfirande fortsättningsvis. Det blir ju liksom en påminnelse varje år.

Uppdatering 16:50: Även Expo har skrivit om demonstrationen. När det gäller ABs artikel så ändrar den sig lite då och då, därav stämmer inte längre rubriken.