Etiketter

Ännu en smyg rasist har stuckit fram sitt fula tryne. Plötsligt har Ilmar Reepalu kommit med det ohumana, rasistiska, främlingsfientliga, fördomsfulla och jag vet inte vad, kravet på att utvisa kriminella icke-svenskar. Jag misstänker i alla fall att det är de reaktionerna som kommer att komma på Ilmar Reepalus utspel. Och så kommer nog det här kravet ”ja men vad ska vi göra med de kriminella svenskarna”. Det brukar i alla fall vara det argumentet som kommer fram. Och jag tänker på en svensk mördare som varit i media just nu.

Den 28-årige mannen är tidigare dömd för flera våldsbrott. Han befann sig på häktet, misstänkt för försök till mord, sedan han i början av augusti knivhuggit en barndomsvän svårt.
 Ett par dagar efter att han greps för det brottet överföll och misshandlade han en vakt på arresten i Södertälje.
 En rättspsykiatrisk undersökning av honom har påbörjats, men är ännu inte slutförd.

Kanske, kanske kan man ha resurser att fokusera på brottslingarna om det blir färre? När det handlar om någon som återkommande blir dömd – då ser jag inte varför de ska fortsätta befinna sig i Sverige. Som det så gärna påpekas, vi har även rötägg här. Men låt oss då ta hand om dem då. Låt oss inte importera personer som förstör för samhället i stort.

Annonser