Etiketter

, , , ,

Det är mycket man kan förvånas av Sverige idag när det gäller politiker och politiken.

Håkan Juholt. Mannen med mustaschen som (för mig) kom från ingenstans och plötsligt röjde bort alla konkurrenter. Men ganska snabbt kom det grus i maskineriet i form av hans särbo som hade en historia. De flesta höll nog med Juholt när han kritiserade mediadrevet då när han tyckte att det var synd om henne som då tagit sitt straff för vad hon gjort (lämnat oriktiga uppgifter) att hon då utsattes för detta nu – bara för att hon var tillsammans med honom. Men nu när det kommer fram att den käre Juholt då tydligen lever inneboende hos henne och betalar hela hyran, eller förlåt, låter skattebetalarna betala kalaset så börjar jag omvärdera hela grejen. Klart som sjutton att han inte kan fördöma någon som försnillar till sig pengar. Går det så går det typ. Fungerade inte för henne (även om hon fått ihop en hel del innan det upptäcktes) och nu fungerade det inte längre för Juholt heller. Och han är så oförstående. Han förstod inte reglerna. Nej, regler kan vara svårt att förstå ibland. Fråga bara en sjukskriven som försöker ta sig igenom alla blanketter och sådant från myndighets Sverige. Men där finns det inga ursäkter. Oh nej, har du missat en blankett så kan det ibland vara kört. Eller bara fel formulering från en doktor.

Och ja, jag blir trött. Jag blir förbannad på dessa sko sig själv politiker som bara utnyttjar reglerna – eller som missförstått regler. Jag tycker synd om sossarna som fått denna person till partiledare. Kan inte vara roligt att få stolpskott nummer två efter Mona. Och nu har jag då inte ens tagit upp budgeten. Den där som var huller och buller. Och som var utskissade idéer. Med tanke på att han inte orkat/klarat sätta sig in i reglerna för övernattning så är man kanske inte förvånad att det var vissa problem att få ihop ett budgetförslag heller. Poängen för politiker är i Sverige är tydligen att få ihop så mycket pengar som möjligt. Och vem sjutton har lust att anstränga sig med någon skuggbudget? Den kommer ändå inte gå igenom. Så det finns bättre saker att ta sig för än att tänka på samhället. Framförallt med alla de pengarna man kan få ihop. Och sen sitter vi och sätter oss till doms över andra korrupta länder.

Eller ja, det finns andra saker man kan göra som politiker. Vara ett föredöme för folket. Visa hur man kan respektera andra trots motsatta åsikter. Att man kan ta till sig vad andra säger, och sedan argumentera för sin egen sida. För det man själv tror på. Eller nu var det tydligen inte så heller i Sveriges regering. Där vägrar man vara med och debattera sin budget (den där som inte längre är huller och buller alltså…) för att man skulle stå bredvid (visserligen vid en egen pulpet) SD som debatterar sin budget. Nej, det går inte, då får väljarna hellre slippa höra dem försvara denna budget. Vilket väl efter omständigheterna hade varit lite kul. Men jag undrar litegrann på det där. Tror de verkligen att tittarna är så dumma? Öh, visserligen står de och säger en massa saker emot varandra, men de står ju faktiskt inom 3 meter från varandra – så tydligen är de bästa polare!

News flash – de flesta människorna tror inte det. De flesta människorna tycker däremot att vuxna människor som inte kan uppföra sig bättre än dagisbarn inte på några villkor är lämpliga att styra ett land. 

Om man då lägger till att jag faktiskt till viss del håller med Peter Kadhammar om Annie Lööf (som jag personligen varit positiv till tidigare). Tycker att hela debatten med Birro (som aldrig röstat på KD) oförtjänt skadat ett KD som redan är i gungning vilket heller inte får mig att känna att politik är något man behöver ta på allvar.