Det finns människor som tycks leva för att hata andra. Trycka ner dem. Tala om hur jävla puckad en människa är så att de i sig borde vara argument för sen abort. De kan önska någon en plågsam död eller i vissa fall önska en närståendes död eller skada som någon sorts läxa.

Själv har jag svårt att förstå sådana saker. vissa människor kan jag ha väldigt svårt för när jag hör dem diskutera sina åsikter. Jag kan nästan må fysiskt illa av att höra dem av den frustration jag känner när jag bara önskar att de kan hålla tyst. Ge fan i att ge sig in i vissa diskussioner då de framstår så korkade där och då. Men grejen är att människor är så mycket mer. Det finns sympatiska drag hos de flesta människor. Så att hata en människa är så onödigt. Försök istället föstå vad den människans bagage är, och argumentera emot åsikterna.

Och även om jag ibland spontant känner att man skulle införa dödsstraff på vissa brott, och kastrering (utan bedövning) på andra så är det nog inget jag när de första upprörda känslorna lagts sig skulle vilja införa. Den frustration som jag känner riktar sig då istället mot de löjliga straff som utdöms – och den minimala vården och uppföljningen som verkar ske för psykiskt störda som begår straff. Men att önska ont på någon annan hjälper nog inte. Jag tror att man själv hamnar i mörker då.

Men en del människor verkar avskaffa argument helt. Istället går man på storsläggan direkt och talar om att personen borde dö av olika orsaker. Så nu efter att ha följt med debatten så har jag börjat hitta lite trender som kan vara intressant för en som då vill mordhota andra. Det är nämligen så att förtäckta och direkta hot kan vara ok – om mottagaren eller avsändaren är den rätta.

1. Du kan alltid hota SD politiker.  Som Reinfeldt själv sa, skapar man ett vi och dom tänkande så ska man inte bli förvånad över detta.

2. Som vänsterpartist så är det ok att komma med allmänna hot till moderater och borgarbrackor rent allmänt, och en utpekad journalist. Lex Simon Fors. Vet inte riktigt om man skulle anse mord på journalister som föregångslandet Ryssland är ok, men prata går bra i dessa fall. Ingen skulle väl vara dum nog att ta det på allvar och gå och skjuta någon? Det händer bara när det är invandrarfientliga krafter som får säga vad de vill.

3. Enligt en uppskattad föreläsare om den vita rasismen så kan det vara förståeligt att man misshandlar en 5-åring som konstaterar att man är kines – så Lex Tobias Hübinette ger även dessa minoriteter möjligheter att ge tillbaka på samhället var de än finner sig utsatta. Och är man en god vänsterpartist med rätt åsikter så kan man även efter att ha straffats för mordbrand och fortsätta få påverka ungdomar.

4. Det har redan visat sig ok att skriva något manifest där du önskar utplåna männen helt. Sen får du försöka sälja in det med lite mord på en gång. Visserligen har detta redan gjorts, så kanske är det bättre att göra ett manifest mot SD? Det är trots allt en ok grupp att hata så där finns det säkert utrymme. Jag misstänker att det finns ett antal kulturella teatrar som kan sätta upp manifestet senare så att det kan få spridas.

5. Människor som skriver något som kan tolkas som kritik mot islam. Det är ok i Sverige att mordhota dem numer. Det kan vara vänsterpartist och kvinna som Gun Holmertz – men har man gått över gränsen så är dessa attribut inte längre skydd.

Så vill man hata andra så finns det rätt säkert utrymme där du alltid kommer få vara trygg i. Så det  är det bara att välja någon av dessa punkter. Men det finns fällor som man ska undvika om du inte vill bli uthängd som hater i media. För det finns ett big no, no. Sådant som kommer hamna på ditt CV för evigt.

1. Hota aldrig en feminist! Oavsett om det handlar om ett försök till klumpig satir så är ett uttalat hot mot en sådan att jämställa med Breiviks brott.

2. Kritisera heller aldrig en feminist – även där tangerar du Breiviks gränsen.

Så, för dem som vill fortsätta roa sig med att hota människor bara för att de inte gillar dem så finns det möjligheter.

 

Annonser