Etiketter

,

Brunnberg skyllde den kvinnliga häktesvakten på feminismen. Att det var feminismen som satt en ung spenslig 1.60 (hade han rätt i detta eller gissning?) lång kvinna att vakta bevisligen farliga människor.

Det finns många orsaker till hennes död. Den närmsta skyldiga är självklart mördaren. Men att hon ensam fick ta hand om denna människa som var för farlig för rättpsyk har också en del av skulden.

Igår läste jag, och skrattade gott åt, följande i Aftonbladet.

En narkotikapåverkad man attackerade flera personer i centrala Stockholm under tisdagseftermiddagen.
Men utanför en kosttillskottsbutik tog det stopp.
– Det kom ut en massa bodybuilders och brottade ner honom, säger Aftonbladets fotograf P-O Sännås som blev vittne till händelsen.
/../
– Det handlar om en person som varit ute efter att slåss, men han har uppenbarligen valt fel ställe att göra detta på, säger Albin Näverberg på länskommunikationscentralen i Stockholms län.
Polisen kallades till platsen strax efter klockan 15.

Om du är ute efter att bråka och skada någon vem ger du dig helst på? Biffen på 1,85 m eller den spensliga på 1,65? Självklart finns det de narkotika och alkoholpåverkade människorna på stan som gärna vill mucka med en större person för att visa sin tuffhet och hur cool de är när de har lite falskt mod i sig. Då gärna när man har kompisar med sig.

Kanske man i vissa yrken bör vara avskräckande i storlek för att minska risken för problem. Nu vet jag inte om den här väkterskan var starkare än hon såg ut. Kanske var hon kampsport tränad – liksom den andra kvinnan som försökte hjälpa henne. Det jag vet att hon är död. Jag skyller inte på feminismen som Brunnberg gör. Jag är säker på att kvinnor med lämplig storlek och styrka också kan fungera avskräckande för folk. Jag har sett tillräckligt många kvinnor på gym för att inse att en kvinnlig body builder kan injaga respekt likväl som en manlig – liksom en liten man kanske inte alltid ses som en fara heller. Nu kan nog utseendet bedra. Den lilla instruktören som körde slut på killarna som kom in på hennes pass och inte klarade av att följa hennes tempo lärde mig det. Men ofta är en kvinna eller man som ser liten och svag ut faktiskt svaga. Och därför är inte alla människor lämpade till alla yrken. Men oavsett vad Brunnberg tycker och tänker så är det inte en könsfråga.