Etiketter

Och nu över till något helt annat. Det mörknar mer och mer ute nu och det blir även mörkt hemma hos oss. Förr i tiden så löste vi detta mörker med en massa ljusstakar och levande ljus. Eftersom jag har en lite smyg pyroman hemma så blev det mycket ljusstakar som presenter till oss. Och det var bra förr om åren. Tills vi flyttade till vår nya lägenhet och då blev det plötsligt väldigt varmt. När det är 24 grader inne så tänker man till några gånger innan man tänder en eller tio värmeljus kan jag lova. Att sedan ha en kamikaze katt som gärna vill se hur nära man kan komma elden förbättrar inte situationen. Man kan väl tycka att första omgången med frizzy morrhår borde ha lärt henne – men nej.

nu när det börjar bli mörkt och levande ljus går bort så måste jag då hitta lite alternativ. För jag behöver mycket ljus. Faktum är att jag egentligen gärna alltid velat tända lampor när mannen har tänt sina ljus, jag vill till exempel gärna se vad jag äter. Men till och med jag inser att det inte är läge att tända alla gånger när det är uppdukat med levande ljus.

Tyvärr tycker jag att sen glödlamporna försvunnit ger våra alternativ hemma liksom inte tillräckligt med ljus för mig. Så lösningen har i de flesta rum varit några olika spottar halogen då.  Tyvärr så går oftast halogenlamporna som vi använder ofta – och innan de går sönder kan de lysa med lite olika sken. Så istället har jag nu hittat en sajt om ledlampor. Och jag rekommenderar att kolla in den om ni tittar på olika ljussättningar. Det är en stor vinst över tid i att köra led – vilket både plånboken och miljön gillar.

Jag hoppas också på att få bättre ljus hemma med dem. Jag har inte fått hem dem än, men jag hoppas att det kan bli lite mer lys för mig. Jag gillade också en del av lamp alternativen det fanns. Detta kan nog vara min framtida kökslampa – tror den kan passa in i vårt planerade kök (av någon anledning så har detta inte blivit gjort i som planerat i år….). Hittade också färgväxlande poollampor som jag var lite sugen på. Får bara se om jag kan få ihop en pool som de kan passa i. I och för sig har vi inte riktigt plats för någon pool – så det blir väl byte av boende först då. Känns som jag kan ge upp på dessa för en stund.