Etiketter

, , ,

Ibland känns det som om Sverige är på väg åt skogen helt och hållet. Företag varslar i parti och minut. Ungdomare kommer inte in på arbetsmarknaden. När de väl kommer in, så har de ingenstans att bo. Politikerna verkar mer intresserade av att stänga ute ett demokratiskt invalt parti än att försöka lösa de problematiska situationerna som finns.

Verklighetens folk blir mer och mer fundersam på vad som händer. Alla papperslösa ska ha gratis vård ropar de solidariska ut. Och det låter ju bra för de goda. Men när man då själv har försökt kommit in i vården och få ordentlig hjälp så kanske det inte känns som den bästa lösningen att styra in fler människor i vården? När du är rik eller jobbar för ett företag som månar om sina anställda så finns det lösningar kring det. Men är du fattig, utförsäkrad, arbetslös äldre – då är du inte så prioriterad eller viktig. Visst är det intressant att man konsekvent vägrar diskutera kvalitén på vården – utan att man bara diskuterar vinsterna. D

Detta tycks däremot människor som inte kommer att vara med och betala vården då de inte har fått uppehållstillstånd av olika anledninger så de kommer inte att jobba vitt. Däremot så vet vi redan nu att det finns de som jobbar svart. Och detta konkurrerar då med de som försöker följa Sveriges lagar och skattesystem – så resultatet blir att man pratar om att sänka lönerna. Någon som tror att politikerna kommer ligga i framkant på lönedumpningen? Någon som hört Reinfeldt diskutera sin lön än?

SD tycks bli ett parti som kommer bli stort 2014. Och journalisterna och Reinfeldt är chockade. Hur kan detta vara möjligt? Vi har ju talat om för folk att de är dumma – varför lyssnar man inte??

Lena Mellin skriver i AB om detta oerhörda och tar upp det Reinfeldt tidigare sa:

Efter en föreläsning på Stockholms universitet förra veckan fick statsminister Fredrik Reinfeldt (M) frågor om hur han bemöter Sverigedemokraterna. Han sade då att partiet till stor del stöds av människor ”som lyssnar till djungeltrummorna på internet” och inte riktigt lever i samma värld som de flesta av oss andra.
Han upplevde det som omöjligt att bemöta deras argument eftersom de snarare skulle skratta ut honom, alternativt anklaga honom för att ljuga om han berättade hur hans verklighet ser ut.

Och jag tänker lite på Anybodys inlägg, Vad gör jag för fel?? kanske är det så att Lena Mellin och Fredrik ska fundera över om deras verklighet verkligen är representativ för alla andra? Kanske är det så att även de skulle lyssna på djungeltrummorna på Internet och faktiskt inse att det handlar inte alltid om folk som vill jävlas med andra – utan att det är väldigt många frustrerade människor som uppfattar att ingen lyssnar, eller bryr sig om deras problem. Kanske är det så att fler, som mig, anser att politikerna är mindre intresserade att förbättra livet för medborgarna och än mer att behålla sina förmåner och fördelar. Och i Sverige så innebär det att politiker och journalister måste vara klar över vissa saker och de till att de håller sig till dessa riktlinjer – annars är de snabbt ute i kylan som alla andra rasister och kvinnohatare.

1. Invandring är alltid bara positiv.
2. SD representerar djävulen.
3. Världen består av patriarkat. Män onda/förövare kvinnor goda/offer. Ställer du inte upp på det så är du självskriven på listan ”Vita kränkta män” om du är man, och om du är kvinna – största möjliga tyssstnad.
4. Folk som går emot den rådande ordningen och ifrågasätter det ska bemötas med avstängning, hån, och tystnad (som i fallet Maria Ciminti)
Men trots att man nu i flera år har kört denna taktik så vinner SD mark. Och alla är så förvånade och chockerade – alltså de som inte lyssnar på djungeltrummorna vill säga. Hade de lyssnat så hade det kanske inte varit så oväntat.

vad ska man göra? Källkritik! ropar Bengt Westerberg (sidan 22) . Och ja – det kan man väl hålla med om. Och det är väl en del av problemet man har för att vara ärlig. Svenska folket har blivit mer och mer luttrade. Vi inser att det nyhetsflödet vi har som ska vara statligt finansierat kräver en hel del källkritik det med. Det lärde jag mig när en reporter på SR förnekar att deras uppgift är att skildra någon slags verklighet. Eller när de för att visa den hemska verkligheten som människor lever i så använder man en fejkad person som ska representera denna ”verklighet”. Ett koncept som Liza Marklund/Mia redan gjort sig en hel del pengar på. Om verkligheten inte är tillräckligt illa – klart vi kan förbättra det hela. Och resultatet har gjort åtminstone mig mer källkritisk. Och ärligt talat så tror jag inte riktigt på att Bengt Westerberg och co källkritik vill att man ska granska vad de ”goda” säger. Jag är rädd att det mer handlar om att få bort de onda. Kanske dags att regeringen åker utomlands för tips och råd hur de ska lösa detta dilemma. Jag gissar att Nordkorea och Kina kan komma med tips på hur man blir av med misshagliga frågor.

Slutligen noterar jag att det är mer och mer poliser som åker dit för olovliga slagningar i register. Ofta handlar det om att man slår på sig själv – men inte alltid. Precis som man läser om sjuksköterskor som slår på kända människors sjukhusjournaler. Den mänskliga naturen är nyfiken. Så det känns så tryggt och bra att riktigt nyfikna människor kan söka sig till FRA.