Etiketter

,

Kan man tjäna pengar på bloggar? Alltså om man inte vill skriva en massa om casinon och på så sätt få in en massa stålar på reklam? Jag vet att många som bloggar har bett om bidrag i olika sammanhang. Något jag faktiskt har gett ibland – men det är på något sätt lite svårare. Men nu har jag läst hos Hannah om det här med Flattr. Jag erkänner att jag har sett dessa knappar men jag har inte vetat hur det fungerar eller vad det är. Det finns så mycket saker man kan dela på nuförtiden så det är svårt att vara uppdaterad. Men tanken med Flattr är att om man ser något som man tycker är bra, kanske någon fotograf som lägger upp bilder, någon musiker som lägger ut sin musik, någon bloggare som kämpar för något som betyder mycker för dem *hint, hint*, eller bloggare som bara vill dela med sig av sin vardag så har man då möjlighet att sätta in pengar på sitt konto sen trycker man på Flattr knapparna hos de man gillar – och när månaden är slut – så delas pengarna ut till alla som man tryckt på knapparna hos.

Så för att skapa Flattr så måste man själv skapa konto och lägga in pengar. Jag har nu lagt in 50 kr på det så får jag väl se hur det går. Än så länge har jag gett bidrag åt Hannah och Wikipedia. Vi får väl se om det blir fler 🙂

Jag ägnade en massa onödig tid åt att hitta hur man lägger in dessa i WordPress, och om det är någon som finns här som vill kasta sig ut i Flattr världen så kan jag tipsa om att det ligger under Inställningar > Delning:

Om man vill att det ska synas även utan att man går in i varje inlägg så måste man aktivera att det ska synas på Frontpage.Det var inte i kryssat som standard upptäckte jag… Sen kan man välja alla andra sätt att dela på om man vill med.

En liten film som presenterar det hela (och jag gillar att man har med ”många bäckar små…” där 🙂 )

Gissningsvis kommer det inte gå runt för mig, jag läser att det är många som upplever detta. Å andra sidan ger det mig en möjlighet att ge tillbaka till alla dessa bloggare som gett mig olika perspektiv på saker och ting. Så – kan inte ni med testa?

Förresten – vad sägs om min nya layout? Kände att jag ville bli wild and crazy och göra förändringar. Några åsikter om det?

Uppdaterat 18/11:
Missade att det kanske vore bra med en länk till Flattr och hur man kopplar upp sig så jag kan väl fixa det här. Dessutom har Catta skrivit lite mer om hur det fungerar och kostar här.