Etiketter

, , ,

Snubblade över en tweet från Mark Levengood:

Och samma dag hittar jag denna krönika av Mårten Schultz.

Hon har inte betytt så mycket.” Det var domen från Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin efter att Nyamko Sabuni lämnat regeringen. Efter sex år. Mellin fortsatte: ”Det man kan säga om henne är ju att hon är den första färgade ministern, så hon har brutit en vall på det sättet.

Jag undrar hur många gånger alla dessa män som kvoterats in har fått denna dom i efter hand. ”Tja, han har inte betytt så mycket, men han var i alla fall man”. Hur många gånger har man inte redan nu sett hur könet och färgen tas fram som en fördel redan idag. Och man inser inte att detta bara skapar intrycket att kvinnor (och färgade) inte klarar av att komma dit de kan utan kvotering.

Till skillnad från Mona Sahlin så försökte i alla fall Nyamko Sabuni på riktigt hjälpa kvinnor som drabbades av hederskulturen. Inte bara plocka poäng på diskussionen. Men det spelar ingen roll när Lena Mellin summerar hennes tid. Där slutar det med att hon var färgad.

För övrigt – det här med att stödja och hjälpa kvinnor som jag vill minnas var viktigt för feminister enligt Linda Skugge (”Jag tycker bättre om kvinnor än om män. Jag tycker att kvinnor är bättre än män.”) så kan man väl även från det perspektivet skratta åt en annan krönika på AB där Åsa Linderborg får ytterligare möjlighet att beklaga sig över den hemska världen. Och det finns en del riktiga otäcka människor i denna värld och de radas upp.

Sakine Madone (Expressen), Johanne Hildebrandt (SvD), Paulina Neuding (SvD), Marika Formgren (Barometern).

Visst är det jobbigt Åsa med kvinnor som inte vet sin plats och sticker upp? Som påstår att det kanske inte bara är en anonym massa som skapar hatet utan att det även är Åsa själv som hatar en hel del. Och får betalt för detta….

Inte nog med att hon nu måste kämpa mot patriarkatet, utan dessutom kvinnor som inte vet sin plats. Den till vänster. Gärna framför ett glas rödvin. Sen får de gärna vara med och städa lite för möjligheten att frottera sig med Åsa Linderborg och den övriga eliten. Undrar om Åsa har hunnit sett att ännu en kvinna har pekat på samma sak. Att det är mycket hat och förakt från makten och media riktat mot medborgarna. Om du har missat det kan du skriva upp Filippa Mannerheim på listan över de onda, Åsa. Vi andra kan läsa den med glädje och konstatera att det finns många vettiga kvinnor som inte behöver kvoteras in på grundval av sitt kön…