Jag har en massa tankar och påbörjade inlägg om en massa olika ämnen nu men det känns som det kommer ta ett tag innan jag får ihop ett inlägg. Tänkte därför bjuda på historia och musik. Hittade denna kanalen för ett par år sedan och älskade låtarna – men sen glömde jag bort det tills någon frågade efter tips för historia lektion vilket fick mig att gå dit igen. Och – yippie!! – det fanns tre nya låter för mig att älska.

Catherine the Great (”Poker Face”)

Mary Queen of Scots (”Jenny from the Block”)

Hela kanalen finns här att botanisera i. Mina egna övriga personliga favoriter.
Marie Antoinette (”Paparazzi”)
The Trojan War (”Tainted Love”)
The French Revolution (”Bad Romance”)
Black Death (”Hollaback Girl”) Helt otroligt att beskriva en sådan fruktansvärd  händelse i sådan upbeat låt.
The Vikings (”Personal Jesus”)
Martin Luther (”Manic Monday”)
Henry VII (”Money, Money, Money”)
The Borgias (”I know what boys like”)
Prehistoric (”Toxic”) Troligen en av de första, men hittade den sent. Lite annorlunda.

För övrigt så har jag alltid varit intresserad av historia. Även om jag inser att jag har tappat lite av det jag kunnat tidigare. Min dröm var väl länge att bli lärare i just historia. Jag är väl rätt glad i dag att jag inte satsade på läraryrket, även om jag ibland kan känna en vemodig önskan att ha fått testa på det när jag läser om folk som brinner för yrket beskriva sina känslor.

Men jag gillar att läsa historiska romaner och sedan läsa på lite mer om den tiden. Likaså kan dessa korta sånger trigga intresset att läsa mer. Och det är väl det som det handlar om. Att skapa intresse att veta mer för mottagaren. Kan väl också tipsa om den gamla WW2 – Facebook versionen som jag hittade och bloggade om för länge sedan men fortfarande kan locka fram skratt för mig.