Om Trollan

Jag tycker om att tänka.

Jag tycker om att prata.

Ibland tycker folk att jag pratar lite väl mycket. Även jag.

Jag tycker om att skriva också.

Alltså detta blir min plats att anonymt skriva in det folk inte orkar höra på som jag funderar på. Om någon råkar hitta hit och vill diskutera något som jag har skrivit för att man tycker jag har rätt – eller för att jag har tänkt helt åt skogen så tycker jag det skulle vara jättekul att höra.

Mottot blir det latinska citat jag hittade på Wikipedia när jag ville hitta något coolt och träffande.

Quod scripsi scripsi – Det jag har skrivit, har jag skrivit

Jag försöker gärna se ur någon annans perspektiv. Tyvärr har jag bara mitt perspektiv och utgångsläge att utgå från, så ibland kan jag ha helt fel.

Jag tror människor i grunden är goda.

Jag tror på den fria viljan.

Om ni vill ha kontakt med mig utanför bloggen så har jag mail trollanstankar@gmail.com

Jag skriver mycket om feminismen och hur jag ser på den och mycket av problematiken när det gäller feminismen av idag. För länge sedan skrev jag ett lååångt inlägg på hur tankarna kring jämställdhet och feminism har byggts upp hos mig och hur min världs ser och såg ut. Hade varit kul att lägga upp det som en sida, men jag passar på att länka härifrån istället.

19 tankar på “Om Trollan”

 1. Hej Trollan.

  Välskriven blogg om intressanta ämnen. Hoppas du kommer att hålla en fortsatt jämn produktivitet, för jag ser fram emot att läsa fler av dina inlägg.

  Kommer att länka från min blogg! 🙂

 2. J Doe skriver:

  Bra blogg där man både kan hålla med och inte alls hålla med om olika saker. Skönt att se att det finns fler som tänker två gånger och inte bara tycker hit och dit!
  Frid!

 3. Ytterligare en ofrivilig far skriver:

  Trollan,

  Jag bugar mig i vördnad för din klarsynhet och dina befriande funderingar kring det ofrivliga faderskapet. Är det så att en man alltid måste skylla sig själv? Varför är ”gravidets bedrägerier” tillåtna?

  Du ger mig hopp om mänskligheten..
  Tack
  Ytterligare en ofrivilig far

 4. kimhZa Bremer skriver:

  Du verkar bra, Trollan!

  /KB

 5. semark skriver:

  Hej Trollan
  Jag läser enormt mycket då mycket intresserar mig.
  Min utgångs punkt är även den att människan är god och jag gissar att du har samma problem som jag att jag hitta information ”från andra sidan”. Väldigt svårt att hitta objektiva analyser. ”Varför” är min permanenta fråga. Det är inte lätt, men väldigt givande.
  Din blogg däremot är den första som jag kunde läsa och ofiltrerat bara ta in. Klara genomtänkta tankar som ger nya idéer och vinklingar. Ett rent nöje faktiskt!
  Gillar inte så mycket att skriva själv, detta är ett stort undantag. Prata är mer min grej 😉

  Det skulle vara befriande med mer Trollor

  I vilket fall stort tack och hoppas du fortsätter.

 6. semark skriver:

  Du skriver att ”Du tror på den fria viljan”.
  Det vore väldigt intressant och höra hur just du resonerar runt det.
  Du kanske redan skrivit om det?

  • trollan skriver:

   När jag tänker på Fria viljan så är det väl mest att jag inte tror på något fatalistiskt, att man själv gör val och inte påverkad av ödet eller något sådan. Å andra sidan, när jag tänker vidare så är väl den fria viljan begränsad utifrån den egna kulturen, uppväxten och sådana yttre faktorer. Men i princip så anser jag att man alltid är ansvarig för sina egna val. Bra och dåliga.

 7. mikael skriver:

  Oj, hej Trollan, är det ingen som sagt hur lik du är den där politikern, hon som var ordf i unga moderaterna tror jag det var!

  • trollan skriver:

   Hejsan,

   Nej, det har folk missat att säga förut. Har du något namn på henne eller något exempel på hur jag är lik personen så kan jag ta ställning om jag ska bli smickrad eller förolämpad – eller som nu mest frågande. Har alltid känt mig rätt lång ifrån MUF på många sätt nämligen 🙂

 8. mikael skriver:

  Hej hej, ser ju nu att det verkligen ÄR det hon som jag tyckte du var lik! Tog nog bara för givet att det var du på bilden,, din blogg o så endast en bild på ett ansikte.. sorry

  • trollan skriver:

   Jamenvisst – du har avslöjat mig. Jag är Beatrice Ask, att ingen tidigare har insett det eftersom det är den enda bild jag har haft så borde väl det ha sagt sig själv. Busted 🙂

   • Haha! Jag satt med samma tankar själv, det var inte förrens jag såg ordet ”avgå” på ansiktet som jag kopplade. 😉

    • trollan skriver:

     Och nu när jag läser konversationen igen så inser jag att jag missuppfattade Mikael, jag trodde att han drev med mig. Nu får jag lite dåligt samvete. Sorry Mikael!!
     Skulle gärna lägga in en bild i stil med din om jag hade haft den minsta begåvning åt det hållet. Men tyvärr… Så jag får hålla till godo med Asken. Fast kanske det är anledning nog att ta bort länken då.

 9. ”Jag tror människor i grunden är goda.”

  Det tror jag också – men Wi felfostras av vuxna som barn och tonåringar – som jag ser det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s