Etiketter

, ,

Catta har skrivit lite om hur trött hon är med alla dessa otrohetsrabalder. Hon länkade då till en intressant debattartikel i Aftonbladet (jepp, ibland kan de publicera vettiga saker där med..)

Hittade då en del kommentarer till artikeln som visar lite på hur folk ser på saker och ting:

Visa respekt mot kungahuset…ha! Många som träffat vissa ”kungligheter” ute kan vittna om den respektlöshet de visar mot de ”utanför kretsen”. Det finns väl en anledning till varför han väljer att hoppa isäng med nån annan. Ingen ska ju inbilla mig att Madde bara är offret i detta fallet.

”Låt oss i respekt …”, ja, för vad?? Respekt för människor som fötts in i något som borde varit avskaffat för 100 år sen, då man började inse att alla människor har lika värde. Har mycket svårt att tycka synd om medlemmarna av kungahuset. De är idag massmediala fenomen, precis som vilka artister som helst. Vill de inte vara med i massmedia och skylta med sina liv, så kan de tacka för sig och avsäga sig sin kungliga status.

Går tillbaka lite i tiden i mitt liv. Det var en tjej C som jag inte gillade något vidare. Hon var en av de populära. Såg bra ut. Brydde sig väl inte om någon av de som stod utanför hennes klick.

Egentligen så hade vi väl inte på något sätt umgåtts så att jag inte gillade henne berodde väl dels på avundsjuka för hennes utseende, dels för att hennes mamma (som var min chef) inte var så rolig, och slutligen, den viktigaste anledningen, så tyckte jag att hon verkade se ned på oss andra.

En gång var vi ute på krogen samtidigt. Jag tror att hon var nykter. Vi köade på toaletten samtidigt.

En tjej kom ut aspackad, kramade om C och började prata om att hon varit i säng med C ex-pojkvän. Jag vet inte hur diskussionen startade, men jag kom ihåg att jag lystrade på något i tonfallet när C sa något om att hon inte var medveten om att det var slut.

Den packade tjejen verkade inte höra på det örat utan kramade om C och så gick hon ut. Kvar stod C och jag i kön.

Plötsligt var hon inte längre den populära tjejen som kunde få vem hon ville för mig. Hon var en tjej som plötsligt fått sin värld slagen i spillror. Hennes pojkvän hade hoppat i säng med någon annan och påstått att deras förhållande var slut. Hur reser man sig efter det? Hur många har han gått runt och sagt det till? Vad har han mer sagt? Har han skrattat åt henne som inte fattat något?

Jag sa ingenting utan vi stod båda tysta kön i egna tankar. Men jag kommer aldrig glömma hennes blickar. Suckarna. Fasaden som var så tydlig. Hon tänkte inte bryta ihop där och då. Hon blev på något sätt mer mänsklig efter denna händelse för mig. Hur mycket man än har ”gratis” i form av utseende, pengar, sångröst, talang så är vi människor och kan såras av samma saker. Att bli sviken av någon man litat på och tycker om gör lika oavsett hur mycket pengar man har.

Lägg därtill till att man får sveket i ansiktet via löpsedeln. Kunna läsa om hur synd tjejen som har varit tillsammans med pojkvännen tycker att det är om en själv. Försök sätt er in i förödmjukelsen detta måste skapa. Vetskapen att alla bilder som tas på dig kommer skärskådas in i minsta detalj. Ser hon glad ut? Knäckt? Hur mycket visste hon? Spekulationer, varför har det skett med mera.

Oavsett om man tycker att kungahuset är något att ha eller inte så är det människor vi pratar om. Människor med känslor. Även om man inte respekterar hertiginnan av Hälsingland så kanske man kan ha respekt för personen Madeleine. Eller Elin Nordgren, eller Sandra Bullock. Personer som får se sina liv analyseras på Aftonbladets eller Expressens eller andra ”nyhets” tidningars löp.

De har varit ihop i många år. De har en historia tillsammans. Kanske skrattar de åt samma minnen, säger saker i munnen på varandra för att de känner varandra så väl. Kanske handlar ett förhållande om mer än att en kille hoppar över skaklarna. Kanske är det ett  oförlåtligt svek. Men det är ingen annan än Madeleine och Jonas som kan bestämma detta.

Därför tycker jag att man kan ta och stoppa undan den svenska avundsjukan en stund. Och sluta ge råd till folk med otrogna partners. Låt dem vara nu. Det är deras liv. Det är deras beslut. Det måste väl hända viktigare saker än detta i Sverige och världen. Eller?